Tim Vergeer's Blog

Simpel, een blog over dat wat Tim bezig houdt

De boodschap (orig. post: 14-01-2007)

leave a comment »

Zoals ik in mijn vorige blog heb verteld heb ik kortgeleden te horen gekregen dat ik waarschijnlijk aan een spierziekte lijd. Diezelfde boodschap heb ik de sindsdien aan vele geïnteresseerden mogen doorgeven, hetzij aan mensen die wisten dat ik naar het ziekenhuis was, hetzij aan mensen die vroegen hoe het met me ging, hetzij mensen waar ik het gewoon tegen wilde vertellen, aan die mensen, het spijt me als ik je iets heb verteld wat je absoluut niet wilde horen (op dat moment of helemaal nooit). Allereerst wil ik al die mensen vanuit de grond van mijn hard bedanken voor alle ondersteunende, begrijpende, hartverwarmende reacties. Ik kan niet onder woorden brengen hoeveel het voor me betekend wat ik te horen heb gekregen. Gewoon welgemeend meeleven of het aanbieden dingen voor me te regelen als ik daar behoefte aan heb of om zelfs maar te carpoolen. Mensen, dank jullie wel, of ik je nu ken of niet, jullie zijn er in voor het grootste deel voor verantwoordelijk dat ik “gewoon” met mijn leven durf door te gaan en niet thuis, alleen, in het donker met als enige troost alcoholische versnaperingen van een flinke depressie waar Erwin Krol spontaan een orgasme van zou krijgen zit te genieten.

Aan al die mensen wiens eerste reactie was dat ze niet wisten wat ze moesten zeggen wil ik zeggen dat ik dat helemaal niet vreemd vind en dat ik dat helemaal begrijp. Ik ben zelf ook iemand die in zo’n situatie absoluut niet weet wat ie moet zeggen en niet verder komt dan te zeggen dat “als ik iets voor je kan doen, je het maar moet zeggen”. Het maakt ook niet zoveel uit wat je zegt, of je nu alle mogelijke ondersteuning aanbied of niet, het medeleven wat ik in de gezichten heb gezien zegt meer dan ik-weet-niet-hoeveel woorden kunnen zeggen. Waarmee ik niet wil zeggen dat ik geen boodschap heb aan alle aangeboden diensten, daar ben ik zeer dankbaar voor, ik ben waarschijnlijk echter te koppig (en misschien te trots) om daar zelf om te vragen.

En misschien heb ik het voor jullie ook niet echt makkelijk gemaakt om met de juiste woorden te komen. Wat zeg je tegen iemand die met een glimlach (of een grijns) op zijn gezicht verteld dat hij waarschijnlijk ongeneeslijk ziek is? Die glimlach is vanuit het diepst van mijn hart niet bedoeld om de aanhorende op het verkeerde been te zetten, alsof ik een smakeloze grap aan het vertellen ben. Met de glimlach wil ik laten zien dat ik er niet moeilijk over doe, dat ik het zie als iets waar ik gewoon mee te leven heb, dat ik vol vertrouwen in mezelf en mijn omgeving de toekomst tegemoet ga. Ook is het bedoeld als een “ontwapenende glimlach”, een poging de persoon tegenover me op zijn gemak te stellen, in een vriendelijke en allesbehalve vijandige omgeving.

Dit wilde ik maar even gezegd hebben.

Advertenties

Written by Tim Vergeer

01/05/2010 bij 17:15

Geplaatst in Gezondheid

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: