Tim Vergeer's Blog

Simpel, een blog over dat wat Tim bezig houdt

Een nieuwe start (orig. post: 30-09-2009)

leave a comment »

Hoi lezer,

Als je dit leest dan weet ik niet hoeveel je weet van mijn huidige situatie, wat de recentste ontwikkelingen zijn en of je me überhaupt kent. Kleine update, ik zit morgen inmiddels 3 maanden in de ziektewet met een depressie/burn-out (dat wil namelijk per arts/psycholoog verschillen).

Ik heb de zwaarste periode nu wel gehad, wat het voor mij mogelijk maakt om er wat over te schrijven. En wat ik vandaag schrijf is in dat oogpunt misschien niet heel erg bijzonder, maar je moet ergens beginnen, niet waar?

In het kort gezegd moet ik opnieuw beginnen met het vasthouden aan een gestructureerd dagelijks patroon. Tot nu toe was het voornamelijk freewheelen en doen waar mijn hoofd naar stond, maar wil ik weer op een normale manier kunnen deelnemen aan onze sociale leefomgeving dan zal ik weer structuur moeten hebben.

En daarbij beginnen we heel simpel, vaste tijden opstaan, vaste momenten kiezen voor sporten, huishoudelijke taken en proberen dat patroon in te slijten. Ik begin vandaag vooraan en heb besloten om te schrijven over een wel heel erg dagelijkse activiteit, koken en eten. Dat is toch een activiteit die je dagelijks moet doen lijkt me.

De vorm waarin ik dit doe is heel simpel, ik pen hier neer wat ik die dag heb gekookt en als het een (voor mij) nieuw recept is dan zal ik netjes beschrijven wat en hoe.

We beginnen vandaag met een simpele gezonde maaltijd.

Benodigdheden:
– Wok
– Snijplank
– Tomatenmes

Ingrediënten:
– Kipfilet
– Trostomaat
– Perziken
– Aardappel
– Wokolie
– Gembersiroop
– Tijm
– Chilipeper
– Sweet chili saus

Met een aantal van deze ingrediënten (kip, tomaat, perzik, aardappel) kun je makkelijk en moeilijk doen, koop ze nagenoeg bakklaar of in oorspronkelijke vorm waarbij je nog veel handwerk moet doen. Aangezien de bedoeling van dit recept is dat het snel klaar is heb ik er voor gekozen om de kipfilet te kopen terwijl het ding al in blokjes gesneden is, de perzik komt uit blik, zonder pit en schil, de aardappel komt uit het diepvries waar ze ook al mooi in blokjes gesneden zijn. Alleen de tomaat was in deze oorspronkelijk, deze heb ik zelf met behulp van de snijplank en het tomatenmes (en scherp gekarteld mesje) in blokjes gesneden.

Begin met de wok op een hoog vuur te zetten. Laat deze goed heet worden en doe vervolgens de olie in de pan en laat deze op temperatuur komen. Zodra er rook vanaf komt is de olie op temperatuur en kan de kip erin. Hierbij moet je goed blijven roeren zodat de kip niet vast komt te zitten. Als de kip gaar is kunnen de aardappelblokjes erin gevolgd door de perzik en tomaat. Blijf dit goed roeren en doe dat de kruiden erbij (chilipeper, tijm, gembersiroop en sweet chili saus). Zodra de aardappelblokjes gaar zijn is het gerecht klaar.

Smakelijk eten.

Advertenties

Written by Tim Vergeer

01/05/2010 bij 18:06

Geplaatst in Gezondheid

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: