Tim Vergeer's Blog

Simpel, een blog over dat wat Tim bezig houdt

Mensen (orig. post: 11-09-2008)

leave a comment »

Sommige mensen snap ik echt niet. Bij sommige mensen is gedrag gewoon niet te verklaren. Voorbeeld. Ik zag deze week op marktplaats 2 kaartjes voor Within Temptation in Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven. Ik meteen gemaild dat ik ze wel wilde ophalen voor €85,–. Ik kijk later die dag nog eens op marktplaats en zag dat een of andere dame een bod had gedaan van €85,–.

Toen begon dus een kleine bieding-oorlog. Om en om ging het met 10 euro omhoog, 1 keer met 20. Vanochtend laatste bod gedaan, €140,– voor 2 kaartjes. Ik kom vandaag thuis van werk, ik kijk op marktplaats en zie geen beter bod. Dus ik krijg een spontaan gevoel van euforie, kaartjes voor WT in mijn eigen Eindhoven.

Krijg ik begin van de avond een antwoord op mijn originele mail, met een bod van €85,–. Dat er inmiddels een hoger bod binnen is waar ze op in gaat. Ik reageer meteen met “Dat klopt, mijn hoogste bod is inmiddels 140 euro”.

Krijg ik later weer een mailtje. Dit keer kreeg ik een spontaan gevoelens van onbegrip, woede en algemeen wantrouwen in het hele menselijke ras. Wat schreef de dame die de kaartjes verkocht?

___________________________________
“Hoi Tim,

Dat bod heb ik dan helaas te laat gezien (of eigenlijk helemaal niet gezien), want ik heb net een persoon teruggemaild die 100 euro bood dat zij de kaartjes op kan komen halen.

Groetjes, ”
___________________________________

Schiet mij maar lek, wat is er serieus mis met dit soort mensen? Ik meen het serieus, hoe moet je serieus met dit soort mensen ooit een gezamelijke toekomst als volk op kunnen bouwen. Ik heb uiteraard even gegoogled toen ik de naast van de dame had, ik wil wel weten aan wie ik mijn geld eventueel geef. Blijkt ze een “Cambridge” consulent te zijn, soort van dieetadviseuze. Als zo iemand niet eens het verschil kan zien tussen een bod van 100 euro en 140 euro, hoe kun je er dan in hemelsnaam van uit gaan dat ze wel goed een weegschaal af kunnen lezen?

Ik heb moeite moeten doen om niet via mail de meest grove vergelijkingen te maken met verschillende diersoorten. Kwestie van fatsoen, vind ik zielig voor die diersoorten. Generaliseren is een mooi iets, maar je moet het niet overdrijven. Ik heb me beperkt tot een spitsvondig “Right. Lekker.”, al heb ik serieus twijfels of de muts enig idee heeft wat daar de bedoeling van niet. Mijn vertrouwen in haar verstandelijke vermogens had al zo’n knauw gekregen.

Goed, uiteindelijk heb ik dus geen kaartjes voor WT in Eindhoven. Mocht iemand ze overhouden, tegenkomen, er over struikelen of ze op de een of andere manier aangeboden krijgen, ik houd me aanbevolen.

En ik blijf mijn geldzaken nu zeker zelf regelen.

Advertenties

Written by Tim Vergeer

01/05/2010 bij 17:51

Geplaatst in Beschouwingen, Cultuur

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: