Tim Vergeer's Blog

Simpel, een blog over dat wat Tim bezig houdt

Pasta! (orig. post: 06-10-2009)

leave a comment »

Vandaag eten we pasta, met een verrukkelijke saus.

Benodigdheden:
– Kookpan
– Hapjespan
– Houten spatel
– Houten lepel

Ingrediënten:
Grand’Italia Penne Rigate
Grand’Italia Sugocasa (traditioneel) (basis van de saus)
2 pakjes Heinz Tomatenblokjes
– Pomodori secchi (zongedroogde tomaten op olijfolie)
Bertolli Pesto alla Genovese
– Olijven
3 blikjes Tonijn in olijfolie (185 gr per blik)
– Cherrytomaatjes
– 1 perzik
– 1 ui
– halve stronk knoflook
– peper
– kruiden naar keuze

Ik begin dit soort dingen met alles te snijden, schoon te maken en uit te laten lekken waar nodig, zodat ik daarna op mijn gemak kan koken. Niets lastigers dan tijdens het koken ineens bedenken dat je nog iets moet snijden. Begin met de ui te snijden en de knoflook schoon te maken. Snij de cherrytomaatjes, olijven, perzik en zongedroogde tomaat in kleine stukjes en laat de olie alvast uit de blikjes tonijn lekken.

Ik begin altijd met 2 pannen. In de kookpan breng ik water aan de kook terwijl ik in de hapjespan olie doe en de ui fruit. Vervolgens doe ik bij de ui de saus en de tomatenblokjes. Dit laat ik samen goed warm worden waarna ik de tonijn erbij doe. Vervolgens doe ik de cherrytomaatjes, zongedroogde tomaat, olijven en perzik erbij. Dit roer ik weer goed door en laat het weer goed warm worden. Vervolgens kan de knoflook geperst worden, persoonlijk is dit het deel wat me nog het minst aanstaat, maar de knoflook is wel een belangrijk onderdeel van de saus. Nu kan ook de pesto erin, ik gebruik ongeveer de halve inhoud van de pot. Dit maakt de saus wat minder rood, ik ben altijd blij als dat bloederige tintje weg is. Als de saus goed heet is kan deze op smaak worden gebracht met kruiden. Peper is een must en daarnaast gebruik ikzelf altijd AH Italiaanse kruiden en tijm. Maar je moet natuurlijk doen wat je zelf lekker vind. Na de kruiden nog even roeren en zachtjes laten sudderen en je saus is klaar.

In de tussentijd is het water allang gekookt, ik hoop dat je de penne er al in hebt gedaan, met wat zout erbij. Volgens voorschrift moet je die 10 – 12 minuten laten koken en dat doe je natuurlijk ook netjes. Zodra de penne lang genoeg gekookt heeft giet je de pan af en laat de penne nog even in de pan uitlekken, doe je het direct op je bord krijg je een waterige zooi.

Let wel even op dat je een grote hapjespan neemt, de hoeveelheid saus is behoorlijk, daar kun je makkelijk 4 personen mee voeden.

Anyway, smakelijk eten.

Advertenties

Written by Tim Vergeer

01/05/2010 bij 18:10

Geplaatst in Gezondheid

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: