Tim Vergeer's Blog

Simpel, een blog over dat wat Tim bezig houdt

SMS-terreur als antwoord op oud-Hollandsch gezeur (orig. post: 29-05-2008)

leave a comment »

Nederlands zeuren graag. Echt geklaag is het niet, want in mijn ogen probeer je bij geklaag het lijdend voorwerp te veranderen en daar twijfel ik nog wel eens aan bij onze landgenoten. Even een paar voorbeelden uit de recente geschiedenis zijn de twijfelachtige deelnames aan het Eurovisie Songfestival en het selectiebeleid van de bondscoach van het Nederlands elftal.

We zeuren erom omdat we het niet eens zijn met de gang van zaken (en in mijn ogen veelal terecht, maar dat is een ander verhaal) maar tegelijkertijd willen we het niet veranderen. Want het heeft wel iets, dat echt Nederlandse gezeur. En eerlijk is eerlijk, waar moeten we het anders over hebben in de bedrijfskantine? De kwaliteit van het eten of het uiterlijk van de kantinedames? Ik weet niet in wat voor kantines jullie komen, maar het eten is net van voldoende kwaliteit om elke dag weer terug te komen zonder er blijvende klachten aan te onderhouden. En de dames, tsja, ik zie op een dag wel appetijtelijkere exemplaren. En over het werk hebben we het al genoeg, daarover doorgaan tijdens de lunch wordt lang niet overal op prijs gesteld.

En dan nog even zoiets wat ook altijd gezeur oplevert: SMS-terreur. Probeer tegenwoordig maar eens een programma te kijken op de niet-publieke zenders waar je niet wordt opgeroepen om tegen een tarief hoger dan de gesprekskosten van een willekeurige klantenservice toch vooral maar te reageren. Wie weet win je nog een prijs ook.

Het wordt je op die manier ook zeer aantrekkelijk gemaakt om te zeuren. Allereerst zit je te kijken naar een programma waarbij je het niet eens bent met de poppetjes op het scherm (het zij de spelers van het Nederlands Elftal, het zij de B-artiest die een liedje mag zingen) en dan wordt je tot overmaat van ramp nog oproepen om te SMS-en.

Het is ook een beetje mosterd na de maaltijd, want veel effect zal je SMS niet hebben, de poppetjes veranderen niet. En dan moet ik ook toegeven, ik zou niet verantwoordelijk willen zijn voor de artiest die het op het songfestival moet concurerren met optredens die ik niet eens wil zien. Je zou bijna Gordon en Joling sturen.

Maar voor het Nederlands Elftal zou ik het wel weten. Aangezien we toch een bondscoach hebben die zelf ook niet meer weet wie hij op moet stellen kan het nooit veel slechter worden als we de 16-miljoen bondscoachen die we hebben in Nederland laten kiezen. Dit zou meteen 2 voordelen hebben, we hebben namelijk geen recht van zeuren, niet op het voetbal want we hebben inspraak en niet op de SMS-terreur, want we maken er vrolijk gebruik van.

Ik SMS in ieder geval “Van Bommel AAN” naar 4141.

Advertenties

Written by Tim Vergeer

01/05/2010 bij 17:48

Geplaatst in Beschouwingen, Cultuur

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: