Tim Vergeer's Blog

Simpel, een blog over dat wat Tim bezig houdt

Grayson Capps

with one comment

Het is een paar jaar geleden, bij mijn herinnering ergens in 2006, dat ik op een doordeweekse avond in een bioscoop in Tilburg zat te kijken naar een film over een man wiens leven was getekend door fouten in zijn verleden, zijn heden verscheurd door herinneringen en zijn toekomst onmogelijk gemaakt door een niet te doorbreken patroon. Gespeeld door John Travolta was Bobby Long een figuur zonder hoop, zonder hoop op leven, levend van dag tot dag, dagen doorspekt met alcohol en literatuur en al die tijd klagend over hoe het leven hem heeft behandeld en over een huisgenoot die maar weinig werk maakt van het schrijven van Bobby’s biografie, een taak niet uit keuze maar uit morel plicht en spijt.

Dit alles tegen het achtergrond van de stad New Orleans, lang voordat de orkaan Katrina dood en verwoesting zaaide in deze regio, vergezeld van de klanken van de Louisiana Blues.  Het verhaal van de film mag bol staan van de clichés en het acteerwerk niet van Oscar-winnend niveau, de sfeer neergezet door geweldige cinematografie en uitmuntende muziek blijft achter. De dramatiek van het verhaal kan zo aan je voorbij gaan, door de vergezellende muziek is het toch lastig om niet alsnog een traantje weg te pinken.

Grayson Capps staat vanavond (maandag 3 mei, 21:00) in Meneer Frits, hier in Eindhoven. Ik zou gaan fotograferen, maar een sluimerende griep houdt mij binnen. Helaas, want ik had graag naar deze muzikant geluisterd en zijn spelen vastgelegd. In plaats daarvan moet ik het doen met de niet-zo-heel-erg-live muziek en de DVD van A Love Song for Bobby Long.

En ik kan het niet laten, hier nog wat materiaal van de beste man.

Advertenties

Written by Tim Vergeer

03/05/2010 bij 19:32

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Tim Vergeer. Tim Vergeer said: Grayson Capps: Het is een paar jaar geleden, bij mijn herinnering ergens in 2006, dat ik op een doordeweekse avond… http://bit.ly/d9fwfk […]


Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: