Tim Vergeer's Blog

Simpel, een blog over dat wat Tim bezig houdt

Tweets vanuit een lichaam

leave a comment »

Al sinds ik worstel met een spierziekte (MMN, linkje voor de geïnteresseerden: http://bit.ly/aLmxer) ervaar ik het zelf als zeer lastig om het effect van die spierziekte uit te leggen. Eerlijk gezegd werkt mijn uiterlijk daar niet bepaald aan mee, ik ben groot en zie er sterk uit, ben zeer energiek en praat daarbij ook nog erg snel. Alles bij elkaar factoren die het voor mensen niet makkelijk maken om te geloven dat ik kamp met een ziekte die mij redelijk beperkt in mijn doen en laten.

Ik ben ook niet iemand die snel klaagt over kleine pijntjes en ongemakken, met name omdat ik van mening ben dat als klagen geen resultaat oplevert ik maar beter mijn mond kan houden. Echter door altijd mijn mond te houden bereik ik ook niet dat wat ik wil, namelijk mensen in mijn omgeving proberen te laten begrijpen wat ik meemaak en waarom ik bepaalde keuzes maak, keuzes die ik anders zou maken als er niks aan de hand zou zijn.

Maar ik denk dat ik nu wel heb bedacht hoe ik het beste mijn ervaringen kan delen, namelijk via Twitter. Ik had al meerdere opties overwogen, maar de definitieve ingeving kwam pas toen ik weer eens de film Fight Club keek en Edward Norton de artikelen geschreven vanuit een orgaan ontdekt:

Narrator: “I am Jack’s colon.”
Tyler Durden: “I get cancer, I kill Jack.”

Op dat moment bedacht ik, zou het niet een uitkomst zijn als ik een Twitter-account zou aanmaken om datgene wat ik meemaak te vertellen vanuit het standpunt van mijn eigen lichaam. Er zijn van die momenten dat ik redelijk tevreden over mijzelf ben en dat was weer zo’n moment. Het duurde nog een paar dagen voordat het account daadwerkelijk aangemaakt was, maar nu anderhalve week geleden was het zover, ik verstuurde mijn eerste tweet vanuit @LichaamVanTim.

Okay, de naam is misschien een beetje creepy en roept een vergelijking op met een bepaalde religie waar mensen stukje brood eten waarbij gezegd wordt dat daarmee een deel van het lichaam van de profeet van die godsdienst gegeten wordt, maar tegelijkertijd was er geen betere naam denkbaar. Beschrijvend, catchy en prikkelend, ik zou zelf bijna denken dat er wel een carrière in de reclamewereld voor mij in zou kunnen zitten.

Wel, genoeg geouwehoerd nu, ga snel snel naar http://twitter.com/LichaamVanTim en klink op “Follow”.

PS. De avatar behorende bij dit Twitter-account is van een MRI-opname van een tijdje geleden. Ook dat is zeer passend.

MRI afbeelding

Advertenties

Written by Tim Vergeer

25/08/2010 bij 11:59

Geplaatst in Gezondheid

Tagged with , , , , ,

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: