Tim Vergeer's Blog

Simpel, een blog over dat wat Tim bezig houdt

Trots op Eindhoven

leave a comment »

(dit artikel verscheen eerder op Eindhoven Dichtbij)

Ik begin even met een bekentenis: ik ben import. In november 2006 ben ik in Meerhoven komen wonen, na geboren en getogen te zijn in Moergestel, een klein dorpje ergens tussen Tilburg en Eindhoven. Bij toeval ben ik ergens in de vorige eeuw in Eindhoven terecht gekomen voor mijn studie en daarna ben ik eigenlijk blijven plakken. Mijn eerste baan vond ik ook in Eindhoven en om het kort te houden, daarna ben ik eigenlijk altijd wel rond Eindhoven blijven hangen, tot ik dus in 2006 in Eindhoven komen wonen.

Ik woon inmiddels dus al zo’n 4,5 jaar in Meerhoven en ik ben nu niet bepaald trots op Meerhoven. Een standaard vinex-wijk met te weinig voorzieningen, geen samenhang, te weinig groen en te kunstmatig, een wijk zonder ziel in mijn ogen. Nu woon ik in Grasrijk, misschien dat het in andere buurten (Bosrijk, Waterrijk of Zandrijk) anders is. Maar wonen in Meerhoven is behoorlijk betaalbaar (we blijven toch Nederlanders) en met de fiets sta je binnen een half uur in de binnenstad, waar dan wel weer genoeg te doen is.

Zo trots als ik niet ben op Meerhoven, zo trots ben ik wel op Eindhoven. Misschien ook niet geheel verwonderlijk, anders zou ik niet al zo’n 14 jaar hier rondhangen. Maar als ik op een mooie dag rustig over de Markt loop, door de Kleine Berg fiets of, zoals laatst bij de BYOPicknick, lekker met vrienden in het Stadswandelpark lig te genieten ben ik trots op wat Eindhoven te bieden heeft.

Natuurlijk, Eindhoven heeft ook zijn negatieve kanten, vooral op architectonisch vlak. In mijn ogen is er in de binnenstad te veel moois gesloopt en is datgene wat ervoor in de plaats is gekomen op dit moment meer een smet op het blazoen van mijn mooie stad dan een verbetering. Ga bijvoorbeeld eens op de Markt staan en kijk vanaf het beeld van Frits Philips richting de Jan van Lieshoutstraat en let dan op het gebouw waar de kookwinkel van Hoyng in zit. Dat pand is toch lelijk en een schande voor een gezellig plein als de Markt, dat pand verpest toch het uitzicht als je lekker op een terras aan het genieten bent van een drankje.

Maar er is dus ook zoveel om trots op te zijn in Eindhoven, naast de al eerder genoemde Markt, Kleine Berg en Stadswandelpark. Maar misschien ben ik wel het trotst op de mensen van Eindhoven, de sfeer die hangt in de stad, de mentaliteit, alles. Ik heb in alle eerlijkheid nog nooit rottigheid meegemaakt, zelfs niet tijdens het stappen, schrijf ik terwijl ik als een malle op een stuk onbewerkt hout aan het kloppen ben. Wel heb ik van alle kanten veel gezelligheid meegemaakt, veel vrienden gemaakt en eigenlijk heb ik het goed naar mijn zin in Eindhoven, ik zou niet kunnen bedenken waar ik liever zou willen wonen, als je klimaat-gerelateerde argumenten even buiten beeld houdt.

In het kort samengevat: ik ben Eindhovenaar en Trots op mijn Eindhoven.

Daarom: mooie plaatjes van Eindhoven. Zelf geschoten!

Evoluon

The Lighttower

Central Station

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: